Vår gård

Våra drömmar och framtidsplaner om gård har vuxit fram under vår tid tillsammans. Det var en helt ny värld som öppnade sig när dessa tankar började snurra. För att få någon början så måsta vi ta det första steget med att höra av oss till banken. Vi bokade tid hos dem så vi kunde få ett beslut om det fanns möjlighet för ett huslån. Året 2020 blev ju dock ett kaotiskt år för många på grund av pandemin Covid- 19. Så vår osäkerhet om permitteringar och så vidare ställde många frågetecken. När vi sedan fick beskedet att ett huslån beviljas började vi ivrigt söka efter ett hus med tillhörande gård. Många husvisningar, många frågetecken och många funderingar så hittar vi inget som passar. Då kommer tankar om att börja om från början och bygga. Sökandet av tomt blev istället prio-ett. Vi gjorde diverse inlägg på sociala medier bland annat facebook. Även där inget napp. Letandet läggs åt sidan och livet fortsätter som förut med en viss besvikelse om att inte hitta sitt drömboende.

Tiden går och när vi minst anar det så ser vi ett inlägg på facebook om en gård som är belägen i Hammarlandoch möjligtvis till salu. Vi skickar direkt ett meddelande till privatpersonen och frågar om mera information. Ett besök blev det till gården, efter första besöket kändes det dock inte helt hundra. Varför det inte gjorde det visste vi nog inte riktigt men vi avvaktade med att ge ett svar. Månaderna gick och letandet fortsatte, då vi inte bestämt oss ännu om gården i Hammarland. Efter en par månader hörde vi av oss igen för en ny titt. När vi då var dit så kändes det vi är hemma, här vill vi bo! Så vi gav dem en hint om att ägarna då kunde börja tänka flytt, för det här kändes rätt! Vi lät några dagar gå när beslutet sedan blev: vi köper det!

Så oktober 2020 fick vi nyckeln och vi började vår nya resa i livet med att bli gårdsägare!

På gården finns ett tvåvånings hus från cirka 1850- talet och är cirka 210 kvm stort. Förra ägarna hade gjort en del renoveringar såsom kök och badrum på nedre våningen även en del ytrenoveringar såsom tapetbyte. Med andra ord var huset inflyttningsdugligt från första stund. På gården finns det även en ladugård på cirka 600 kvm. Där finns i dagens läge ett stall med 3 boxar, sadelkammaren är under uppbyggnad, häst vagns utrymme, snickeri, och ett tomt utrymme där framtidsplanerna är att bygga ut stallet. På övre delen av ladugården finns skullan där vårt egengjorda hö förvaras. Utöver dessa två byggnader finns det även ett häbre, garage, lider och ett lider med en inbyggd jordkällare. Projekt finns i mängder och det har nog inget slut, så rastlösa blir vi ej men är så spännande när man kan göra så stora skillnader. För att följa våra projekt finns det inlägg som man kan se på startsidan eller i menyn på blogg.