Åland Grönskar & Skördefesten

Från skordefesten.ax & alandgronskar.ax hemsida: Skördefesten på Åland är höstens höjdpunkt på Åland och den åländska matkulturens motor och bultande hjärta. Under tre härliga septemberdagar kan du njuta av den åländska landsbygden mitt i rikaste skördetid, lära dig om livet på landet, handla direkt från producenterna och äta fantastiskt god mat baserad på lokala och säsongsbaserade råvaror.

Åland Grönskar är en fantastisk möjlighet för dig som producent att möta dina konsumenter. Du träffar nya kunder och samarbetspartners och det är ett utmärkt tillfälle att testa nya produkter och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en unik helhet och marknadsför hela Åland under samma tak för att öka försäljningen av lokala produkter under hela året! Upplägget kan liknas vid Skördefestens, men här vill vi lyfta vårens läckerheter – äppelblom, primörer och våra nyfödda djur. Tillsammans gör vi Åland Grönskar till en fest som lockar mängder av besökare, precis som Skördefesten.

Våra tankar kring att delta

Varför vi som gård vill vara med och dela dessa fantastiska dagar med alla är för att vi som en ”liten gård” vill visa hur underbart livet på landet är. Vi vill lyfta de små företagen och gårdarna, för att visa att allt behöver inte vara stort och industriellt utan det lilla blir ”nyckeln”. Genom det lilla kan man skapa en gemytlighet, värme och en känsla av att bli sedd och inte bara en i mängden. Våra djur blir som en del av familjen och alla skapar ett speciellt band genom sina egna personligheter. Att delta i både Åland grönskar och Skördefesten redan detta år (2022) gör att ni som besökare får följa med i vår utveckling och se hur vi från dag till dag utvecklas och formar denna gård till vår egen. Med detta sagt så är inget helt perfekt, inget är helt klart och projekten fortsätter att färdigställas.


På den här delen av Åland vi bor på är det idag bara några få som har en gård som är med i just dessa två evenemang, vilket är synd då denna kommun såklart har sin egna charm. Med andra ord kan vi även visa upp vår fina kommun Hammarland. Dessutom är ju vår lilla by, Postad, en gammal by med flera gamla gårdar, väderkvarn och kyrkan inom en nära radie vilket skapar en speciell ”bykänsla”.

Dessutom med allt det här får vi ju träffa alla härliga människor, allt från ung till gammal. Därför vill vi kunna erbjuda aktiviteter för hela familjen. Barnaktiviteter, museum, café och såklart alla djur, något som passar alla.

Genom det här hoppas vi kunna förgylla din dag och skapa minnen som du kan glädjas åt!

Uppdaterad 24.3.2022