Sommarcafé och gårdsmuseum

Sommaren 2022 var det premiär öppning för vårt lilla sommarcafé (Syrenbackens café)
och även för vårt gårdsmuseum!
Caféet är beläget på nedre våningen i vårt härbre och på övre våningen finns vårt ett litet gårdsmuseum med gamla föremål från gården.

Ett litet gårdscafé med temat återbruk

Ett litet sommarcafé på en gård med anor från 1800- talet. Tänk dig en fika ute på landet i en trädgård med äppelträd, blommor och djur. Det kan inte bli bättre.

Vi kommer ha caféet som ett ”plopp upp”- café där vi kommer att ha öppet olika dagar och tider, mest för att vi jobbar med annat arbete på sidan av detta. Se öppettiderna längre ner på sidan; Öppettider.

Nyckeln är det ”lilla”

Varför vi väljer att börja med ett café är för få lyfta de mindre gårdarna där ”litet” är själva nyckeln. Vi vill uppnå känslan av gemytlighet, närhet och värme. Caféet kommer att ha temat ÅTERBRUK, ett ämne som aldrig går ur tiden. Hur vi kommer att uppnå återbruk är genom att alla attiraljer som caféet har är köpt begagnat, antingen från loppisar eller genom att personer skänkt. Detta är för att vi vill minska avfallsmängderna och behovet av nytillverkning, något som i sin tur sparar både naturresurser och energi.

Vi vill även lyfta de mindre företagen så därför väljer vi att köpa våra bakverk från Annikas Hembageri och läsk/ limonad/ juice & glass från mindre leverantörer.

För att veta vad som serveras gå in på underfliken ”sommarcafe meny”.

Vi är också välkomna!

Vi välkomnar din fyrbenta kompis hit på fikastund tillsammans med dig.
Ett krav vi har är att hunden bör vara kopplad för att våra egna djur ska känna sig trygga.

Säg till om din bästis är törstig så fixar vi fram en skål vatten.

Öppettider

För att veta ÖPPETTIDER kommer det att finnas en Facebook- sida (https://www.facebook.com/gardsyrenbackenscafe) där öppettiderna uppdateras för varje dag det är öppet. Det kommer även finnas skyltar vid vägen (vid Hammarlandsvägen, Skarpnåtövägen och Östergatan) för att se om det är öppet.
Se även längst ner på huvudsidan så finns bilder på öppettiderna.

Uppdaterat 21.01.2023