Tjänster

HÄST OCH VAGN

Att tänka på:

En snitt tid på körning är cirka 5 minuter/ kilometer beroende på väglag och väder

Vid längre transportsträckor blir det kilometerersättning

Försäkring (är under bearbetning)

Riktpris är cirka 100 € / kilometer körning

Se bilder på några av våra vagnar längre ner på sidan.

09.2021 Vi är under utveckling så hör gärna av dig om du är intresserad av någon av dessa tjänster så ser vi hur vi kan lösa det!

  • Gårds- & bykörning

Vill du komma på ett gårdsbesök med en rofylld åktur i en härlig by? Vi bor mitt i ”byn” så med andra ord har vi nära till det mesta. Vi kan köra intill kyrkan, fara på vackra skogsvägar, fara ner till Postadfjärden (möjlighet till att simma/ ha med sig fika), fara genom byn Postad med flera äldre gårdar, ett besök till kiosken ”Mojjen i Kattby” för något gott tilltugg? Hör av dig så ser vi vad vi kan ordna. Priset här skiljer sig från de resterande då detta sker på hemma plan.

  • Bröllopskörning

Tänk dig ett litet avbrott från alla gäster, bara ni två för en kort stund. Är ju trots allt er stora dag! Lugnet från klapprande hovar på vägen och naturen så nära. Därför är en tur med häst och vagn ett perfekt sätt att färdas på.

Vi har en vacker gammaldags promenadvagn med röd läderklädsel, bladfjäderdämpning och plats för cirka 4 personer (2 vuxna och 2-3 barn). Vill man ha en enklare men ändå bekväm tur så har vi även en så kallad maratonvagn med svartläder klädsel och i en modernare tappning, den har plats för 2 personer (2 vuxna och möjligtvis 2 barn) och har en enkel uppstigning till sittplatserna.

Vi bjuder på en korg med champagne, vatten och tillhörande glas.

  • Evenemangskörning

Ska det ordnas ett större evenemang eller vill man bara ha ett lite mer speciellt sätt att färdas fram på för en stund? Hör av dig till oss så ser vi vad vi kan ordna. Vi har olika vagnar att välja på för en lite större grupp det finns till exempel gammaldags höskrindor eller en flakvagn.

  • Släde

Tänk dig en solig vinterdag med lite frost i håret och snön som knarrar under hästens hovar? Låter inte det lockande? Det kan vi bistå med, hör av dig till oss så ser vi vad vi kan ordna. Vi har en gammaldags släde som rymmer cirka 2-3 vuxna alternativ barn.

ÖVRIGA TJÄNSTER
  • Uthyrning av hästsläp

Vi hyr ut vårt hästsläp, ett mindre äldre Tranesläp godkänt att köra med B-kort. För två stycken hästar. Hyr det för 45 €/ dag eller 10 €/ h.

  • Hö i småbalar till försäljning

Vi gör vårt egna hö direkt från grässtrå till färdig bal. Vi har egna maskiner och förvarar dem på vår skulla. Dock ej analyserat. Det finns hö med grövre strån och sedan med finare. De kostar 2,50 € styck och är årshö.

  • Uthyrning av klippmaskin för häst eller hund

Vi har en trådlös klippmaskin av märket Wahl, en tystare modell. Hyr den för 10€ / dag eller 50 € för en vecka.

PÅ KOMMANDE I VÅRA TJÄNSTER
  • Skogsarbete

I och med att utveckling sker kommer det att finnas möjlighet för skogsarbete såsom röjning, sågning med mera. Mer info inom kort.

  • Gårdsbesök

Få träffa, mata och klappa djur är ju något av de bästa som finns? Passa på att komma på ett gårdsbesök. På gården idag finns: tre hästar, höns, två kaniner, två kattor och en sköldpadda. Snart flyttar det även in två minigrisar. Det som du även har möjlighet att se är vårt lilla gårdsmuseum.

Uppdaterad 06.09.2021

Betyg: 2 av 5.